Onderhoud gashaard

Eén van de grote voordelen van gaskachels en gashaarden is dat er maar heel weinig onderhoud nodig is. Over het algemeen is eens per jaar onderhoud gashaard in de vorm van schoonmaken voldoende.

Gesloten gashaarden kunnen zelfs met nog minder toe; één keer per anderhalf tot één keer per twee jaar een onderhoudsbeurt is al genoeg. Dit kan je laten doen door de leverancier van je kachel of door een capabele loodgieter (tips om er een goede te kiezen vind je hier).

Wilt u helemaal zorgeloos kunnen blijven genieten zonder dat de ruiten van de haard vervuilen en de gashaard compleet veilig houden, dan is het slim om voor het onderhoud gashaard een onderhoudscontract af te sluiten bij het bedrijf waar u de gashaard heeft gekocht.

Onderhoud gashaard

Zij weten uiteraard als geen ander wat onderhoud gashaard inhoudt.

Een gashaard trekt stof aan maar de hoeveelheid stof die zich in een gashaard opstapelt is uiteraard voor een groot deel afhankelijk van de omgeving waar deze staat.

Met vaste vloerbedekking zal er zich meer stof in uw gaskachel verzamelen dan als u laminaat  of een tegelvloer heeft.

In ieder geval is het belangrijk om uw gashaard in de gaten te houden; als er sporen van roet of waterdruppels in de verbrandingskamer zijn, dan is de verbranding niet volledig en werkt de gashaard dus niet goed. Dan is het tijd voor onderhoud gashaard en moet de kachelspecialist er echt aan te pas komen!