Inbouw gashaard

Bij een inbouw gashaard zeiden we hierboven al, hoeft u geen aslades meer legen, en niet meer te sjouwen met hout. En u hoeft met naar bed gaan ook niet meer te wachten tot het vuur is uitgebrand.

De haard kan met een druk op de knop, soms zelfs met een afstandsbediening, aan- of uitgezet worden. Kiest u voor een inbouw gashaard, dan kiest u voor de sfeer en warmte van een vuurtje, maar niet voor de bewerkelijkheid van een houtgestookte openhaard.

De categorie inbouw gashaard kan onderverdeeld worden in inzet haarden en inbouw haarden.

Inbouw gashaard

Inzet gashaard

Inzet gashaarden worden in een bestaande opening geplaatst. Het is eigenlijk een stalen cassette met een deur, die in het bestaande gat van de oude gaskachel of open haard geplaatst kan worden. Inzethaarden kunnen snel en makkelijk geïnstalleerd worden en ook weer makkelijk verwijderd worden en kunnen door de enorme verscheidenheid heel erg mooi passen in zowat elk interieur. Op een interieurblog als deze kan je zeker leuke ideetjes opdoen!

Inbouw gashaard

Deze soort wordt ingebouwd in de muur. Ze zien er wat netter afgewerkt uit en krijgen  vaak een mooi frame voor de ‘finishing touch’. Er zijn ook doorkijk modellen die ingebouwd kunnen worden in een tussenmuur; de zogenaamde tunnelhaard.

Een inbouw gashaard kunt u kiezen in vele modellen en omlijstingen zodat het helemaal bij uw inrichting past.